8 sleutels om je zomergeluk straks vast te houden

Wat is het heerlijk in de zomer. Vrij, blij, geen druk en volop genieten.

Hoe houd je dat vast, wanneer na de zomer de snelheid van het normale leven het weer overneemt?

Na de zomer organiseren we een speciale BLOOM Mini retreat, gratis en online, om je daarbij te helpen (hier kun je je nu alvast aanmelden!).

In deze blog vast een aantal van de inzichten die wij hebben opgedaan en die ons helpen.

Allereerst helpt het om je er bewust van te zijn.

 

Vraag jezelf eens af: wat is het in de zomer dat ik zo fijn vind? Wat doe ik dan anders? Waar zou ik meer van willen in mijn ‘normale’ leven?

Voor de meeste vrouwen heeft dat iets te maken met minder druk van werk, opdrachten, politieke spelletjes, even geen lastige dynamieken, het tempo ligt trager, er is meer ruimte voor plezier en onverwachte dingen.

Er is meer tijd! Voor jezelf, en om samen te zijn met wie het belangrijkst voor je is. En er is meer ruimte om spontaan te zijn: we doen waar we nu zin in hebben. We gaan nieuwe avonturen aan, maken samen herinneringen en zijn ons veel bewuster van het moment.

En dat zijn allemaal dingen die je kunt blijven doen na de zomer.

 

Hier zijn 8 eenvoudige tips

 

Tip 1: Connect met jezelf

 

In de zomer heb je meer tijd! En dat is groots, voor drukke vrouwen met een vol leven zoals wij!

Er is meer tijd voor jezelf. Om een boek te lezen, te wandelen, of gewoon voor je uit te staren. Misschien zoek je ook bewust tijd voor jezelf op, solitude, alleen-tijd. Het disconnecten van de buitenwereld en je normale leven, door weg te gaan, op een eiland te gaan zitten, je omgeving drastisch te veranderen (in een tentje op een berg in de natuur bijvoorbeeld, of juist een luxe resort waar alles voor je verzorgd is, of een avonturen reis) helpt je om los te komen van de dagelijkse beslommeringen, en om een ander perspectief te zien. Niet voor niets is de vakantie vaak hét moment waarop we gaan bezinnen en reflecteren.

Er is ook meer tijd voor bewust samen zijn. Zeker als je samen weggaat, ben je met elkaar in een cocon van bewuste verbinding met de mensen die, hopen we, het meest belangrijk voor je zijn.

Dat kun je na de vakantie vasthouden. In een druk dagelijks leven is het des te belangrijker die verbinding met jezelf en elkaar bewust op te zoeken en te onderhouden. Alleen-tijd, al dan niet in de natuur, is daarbij onwijs fijn. Dagelijks 15 minuten, 1 of meer keer per week langer, regelmatig een weekend alleen weg, wat maar voor jou werkt.

Alleen in ruimte, vertraging en stilte kunnen grote ideeën ontstaan. De beste manier om jezelf te weerhouden van je eigen briljantheid is alsmaar bezig blijven.

“Those who will win the future are those who can find quiet in the noisy world.”

Zegt Arianna Huffington.
Gun jezelf, en elkaar, ruimte.

 

Tip 2. Volg je verlangen

 

Luister. Waar heb je zin in?

Op vakantie hoef je met niemand rekening te houden dan met jezelf en een kleine inner circle. Er zijn minder verwachtingen, rollen, dingen waar je aan moet voldoen. En dat geeft rust en vrijheid. Je bent meer op jezelf gericht dan op de buitenwereld.

En dat is een belangrijk signaal, dat je dat in je normale leven misschien wel iets te veel bent, en je teveel voegt. Naar die buitenwereld en alle meningen, verwachtingen, beelden en gevoelde verantwoordelijkheden die je op je voelt.

Voor je het weet, word je geleid door wat anderen willen en nodig hebben in plaats van wat jij wilt. Jij bent een powerful woman. De creatrice van jouw leven. Neem dit besluit: het leven overkomt je niet, jij zit aan het stuur.

Die wijsheid, je eigen kompas, zit van binnen. Jouw verlangen geeft de richting aan van wat voor jou belangrijk is.

Dus blijf ruimte maken om daarop in te tunen. Ook als straks je verantwoordelijkheden weer aankloppen. Waar heb jij zin in?

 

Tip 3. Selfcare en zelfliefde!

 

De energie van de zomer is een zwoele, sensuele energie van genieten. Van nature ben je makkelijker in je lichaam en in je ‘senses’. De warmte helpt om je zenuwstelstel ontspannen te houden en alles gaat wat trager. Zo’n slow flow lijkt lastig vast te houden als die zomer voorbij is, maar het kan wel!

Je lichaam is daarvoor de ingang. Via je lijf ben je makkelijker in het moment, shift je eenvoudig van stress naar ontspanning en kom je snel in contact met jouw innerlijke centrum van kracht, wijsheid, vertrouwen, zachtheid, vreugde en helderheid.

Leg eens je handen op je buik, breng je aandacht naar je bekken en je hart. Stel je voor dat je met lange, trage ademhalingen iedere cel van je lichaam laat mee-ademen. Bij je inademing voel je ruimte, bij je uitademing ontspant iedere cel en wordt je lichaam zachter. En zak je rustig dieper in je bekken, met een zachte buik en een zacht hart.

Voel je eigen powercenter in je onderbuik, daar waar je baarmoeder zich bevindt: jouw plek van schepping, vertrouwen, vreugde, dieper weten en feminine power.

Selfcare is niet triviaal, maar essentieel. Het is voeding op alle nivaus. En alleen jij weet wat je nodig hebt. Jouw behoeften doen ertoe. Je kunt niet geven vanuit een lege bron. Je hebt nooit toestemming nodig om je eigen verlangens en behoeften centraal te stellen.

Zie jezelf als queen. Verbonden, krachtig, wijs, open, kalm, vurig, sensitief en sensueel. Ook straks na de zomer.

 

Tip 4: Zie schoonheid en magie om je heen

 

Het geluk dat je in de zomer ervaart, is een innerlijke staat van joy en voldoening. Schoonheid is het portaal daarnaartoe.

Op vakantie ben je je veel bewuster van alles om je heen. Je kunt volop genieten (en neemt daar tijd voor) van een mooie zonsondergang, voelen hoe je kind tegen je aanleunt, zonnebloemen langs de weg, de kleuren op een marktpleintje, de glinstering op het water, de prachtige gebouwen.
Door de focussen op schoonheid zie je de overvloed van wat er al is, in plaats van steeds bezig te zijn met wat er ontbreekt. Je brein shift automatisch naar waardering en dankbaarheid voor wat je hebt, wie je bent en waar je bent gekomen.

Schoonheid is er altijd. Ook in je dagelijks leven. Een mooie bloem, de wolkenlucht, de lach van je kinderen, prachtige kleuren, en mooie foto, een heerlijke kop thee, een geweldige ontmoeting.

Leer om schoonheid te zien in de kleinste momenten, los van je omstandigheden. Dat maakt het alledaagse magisch.

 

Tip 5: Take a break & haal de rem van jezelf af

 

Ken je dat? Dat je in de zomer jezelf dingen ziet doen die net wat vrijer, speelser, ondeugender, gekker zijn dan normaal? Dat betekent dat je ‘normaal’ dus de rem op jezelf houdt.

Meestal blijven we in ons ‘normale’ leven netjes binnen de lijnjes, met jezelf keurig onder controle. Ahhh hoe zou het zijn als je die controle los zou laten en jezelf meer ruimte en vrijheid zou gunnen om te zijn wie je werkelijk bent? Net als in de zomer?

Neem het wat minder serieus. Je eigenwaarde heeft niets te maken met professioneel, productiviteit of ‘nuttig’ zijn, of wat voor jou het beeld ook maar is waar je aan wilt voldoen. Hoe zou wat losser eruitzien?  Jij hebt een immens potentieel en talent in je, dat alleen tot bloei kan komen als je het vrijlaat.

 

Tip 6: Wat wil je creëren?

 

Omdat de zomer zich zo fijn leent voor reflectie, voel je vaak in de zomer veel duidelijker waar je naar verlangt en waar het wringt. Dit is de tijd waarop je dat soort signalen serieus wilt nemen, zodat je ze na de zomer kunt opvolgen.

De toekomst dient zich eerst aan in een gevoel. Dat sluimerend gevoel van ‘er is meer’, ‘het kan anders’, een visie, een idee, een verlangen.
We hebben de neiging daar overheen te stappen in de snelheid van alledag.

Maar het is de toekomst die zich aandient. Een uitnodiging naar een volgende stap. Vertrouw dat. Je hoeft het niet te kunnen verklaren, uitleggen, verantwoorden of duiden.

Je hoeft nog niet alles te overzien en duidelijk hebben. Maak het wat groter. Zoom in en ga voelen wat er speelt. Wat wil je wel? Waar verlang je naar? Wat zou je ideale wereld zijn? Hoe zou je leven er dan uit zien? Wat vraagt dat van je? Wat mag je dan loslaten?

In deze video vind je een aantal helpende reflectie vragen ter inspiratie.

In het BLOOM Transformatie Programma gaan we in September weer met een nieuwe groep vrouwen van start in een innerlijke reis rondom deze vragen. Als je toe bent aan de volgende stap in je zelf ontwikkeling en je leiderschap, op een manier die werkelijk bij jóu past, als vrouw, zodat je vrij kunt staan voor wie jij bent en hoe jij de wereld ziet, past dit programma bij jou. Hier vind je meer informatie.

 

Tip 7: Verwonder

 

In ons dagelijks leven zijn we meestal gericht op een wereld die zich vooral in onze mind afspeelt: onze gedachten en emoties bepalen hoe we ons voelen en welke keuzes we maken.

Ons denken heeft de neiging te denken in een closed-loop: een fixed mindset, zoekend naar conclusies. Conclusies geven houvast en een vorm van zekerheid in ons hoofd. Maar voor je het weet worden het standpunten en leiden ze naar strijd, spanning of onrust.

In de zomer is je geest veel meer open. Je hoeft niet zoveel te vinden en kunt openstaan en ontvankelijk zijn voor wat er is. Ook als dat anders loopt dan gepland. Die mindset kun je vasthouden na de zomer.

Een open mindset brengt je vertrouwen, ook als je in een fase komt van niet-weten of onzekerheid. Een open mindset brengt je ook in contact met andere, diepere, bronnen van creativiteit.

Dat brengt je nieuwe inzichten. Mogelijkheden waar je die eerst niet zag. Nieuwe kansen, ongeacht eventuele tegenslag.

Blijf jezelf openstellen. Stel je oordeel uit en wees nieuwsgierig. Verwonder je en wees ontvankelijk voor wat er in dit moment is.

 

Tip 8: Omring jezelf met mensen die je groter maken

 

Vrouwelijke kracht vind je in connectie. In de zomer gaat dat bijna vanzelf. Genieten is vaak samen genieten en doordat je meer rust en ruimte hebt, is er ook makkelijk verbinding met anderen. Na de zomer wil je blijven kiezen voor verbinding, maar wel selectief zijn. Je standaarden als het ware wat verhogen.

Wie zijn de mensen, die jou omhoog tillen? Waar je je groter bij voelt, die je steunen, versterken en spiegelen en in jou de vrouw zien die je kunt zijn? Niet die zij van je verwachten.

Zoek vrouwen die de potentie zien van wie je kunt zijn, die er zijn als je kwetsbaar bent en je stimuleren in je grootsheid.

Laat je inspireren door mensen die je groter maken en je versterken in je eigen wijsheid en kracht.

In het BLOOM Transformatie programma creëren we bewust deze container voor groei met gelijkgestemde vrouwen, die zelf, maar met de kracht van de groep, hun eigen reis aan gaan.

Denk je eraan om in aan te melden, stuur dan hier vast een mailtje voor een kennismakingsgesprek. Dan plannen we eind augustus een online ontmoeting in.

 

Jouw tip!

 

Laat ons weten welke tip jou het meest aanspreekt en inspireert! En misschien heb je zelf ook leuke tips? Wat helpt jou om je zomergeluk vast te houden na de zomer?

Geniet van de zomer!

 

PS: In de BLOOM Mini retreat week van 12 t/m 16 september maken we met zoveel mogelijk vrouwen samen iedere dag ruimte voor verbinding met jezelf, plus prachtige oefeningen om te verankeren als het leven weer in volle vaart op gang is.

Het is geweldig als je erbij bent, meld je hier vast aan!

Wordt onderdeel van BLOOM!

Meld je aan voor onze maillijst en je ontvangt iedere zondag als eerst onze blogs en andere inspiratie. Wees van harte welkom!

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Winkelwagen
Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet