Blooming
Business

Een vrouw in haar kracht staat voor diversiteit, nieuw leiderschap en een andere dynamiek in jouw organisatie!

BLOOMING WOMEN,
BETTER BUSINESS

Om als bedrijf te floreren in de toekomst is versterking en ontwikkeling nodig van vrouwelijk potentieel. In veel organisaties gelden van oudsher masculiene spelregels, waardoor vrouwen niet al hun talenten benutten. Vaak onbewust.

Feminiene waarden als verbinding, creativiteit en invoelend vermogen zijn steeds belangrijker. Als vrouwen hun authentieke kracht inzetten, is dat een enorme verrijking. Vrouwen hebben daarin wel een inhaalslag te maken. Door jarenlange ervaring weten wij hoe vrouwen hun kracht kunnen vrijmaken, zodat ze hun volle potentieel benutten en in balans zijn. Voor zichzelf, maar ook voor jouw organisatie.

Stel je voor:

 • Jouw organisatie groeit en bloeit

 • Jouw medewerkers floreren

 • Je bent een aantrekkelijke samenwerkingspartner en werkgever voor talentvolle vrouwen

 • Meer welzijn, betere samenwerking, meer resultaat

Wat is het probleem?

Veel organisaties behalen hun doelen op basis van masculiene waarden en kwaliteiten: daadkracht, resultaatgerichtheid, cijfers en competitie. Vrouwen raken in zo’n cultuur verwijderd van hun feminiene kwaliteiten, zoals intuïtie, verbinding en compassie. Ze raken uit balans of haken af. Ook veel mannelijke medewerkers komen niet optimaal tot hun recht in een concurrerende cultuur en ervaren stress. Het gevolg voor jou als werkgever: minder vitaliteit en welzijn, meer verzuim en niet het optimale bedrijfsresultaat.

In breder perspectief

De toekomst vraagt van organisaties dat ze samenwerken op basis van evenwaardigheid. Gericht op eigenaarschap, zelfmanagement en het verwezenlijken van potentieel. Ze moeten wendbaar meebewegen met de snel veranderende samenleving.

herkenbaar
blooming business

De oplossing:
investeer in vrouwen

Er ontstaat nieuw leiderschap, dat zingeving en welzijn centraal stelt: people en planet als voorwaarde voor profit. Met balans tussen masculiene en feminiene kwaliteiten. En dat vraagt om investering in en ontwikkeling van vrouwelijke waarden en talenten. Zij zijn de sleutel, maar hebben iets anders nodig dan een algemeen leiderschapsprogramma of ontwikkeling van professionele skills. Ze komen andere uitdagingen, dilemma's, vragen en barrieres tegen in hun carriere en leiderschap. Investering in innerlijk leiderschap van vrouwen en het ontsluiten van hun talenten en potentieel is daarom extra belangrijk; voor vrouwelijke professionals zelf en de hele organisatie.

Hoe zou het zijn als vrouwen:

 • ambitie en balans optimaal combineren?

 • invulling geven aan persoonlijke doelen en tegelijk organisatiedoelen omarmen?

 • meer uit zichzelf halen en het gesprek hierover gevoerd kan worden?

Wij helpen de antwoorden te vinden!

Succesvolle aanpak

Vrouwen benutten vaak maar een deel van hun talenten. Als je investeert in hun ontwikkeling, heeft dat dus direct impact. De methode die wij daarvoor hanteren, is uniek en succesvol en gaat verder dan alleen het ontwikkelen van vaardigheden.

In onze methode draait het om zingeving en innerlijk leiderschap. We stellen existentiële vragen zoals: Wie is zij in haar kern? Welke talenten en ambities heeft ze? Hoe zet ze haar leiderschap in om verschil te maken in de organisatie? Ook de bedrijfscultuur is van invloed. We koppelen het zakelijke met het mentale, lichamelijke, emotionele en spirituele.

Want in die combinatie zit de kracht van vrouwen.

Moeiteloos succesvol én in balans

Moeiteloos succesvol én in balans

Het resultaat

 • Impact op de vrouwen

  Ontwikkeling van innerlijk leiderschap, ambitie en balans, meer zelfvertrouwen, bezieling en voldoening.

 • Impact op de cultuur

  Betere samenwerking en meer interne verbinding, meer openheid en authenticiteit, minder verzuim en uitstroom, meer wendbaarheid en toekomstgerichtheid.

 • Impact op het resultaat van medewerkers, teams en organisatie

  Talent wordt meer benut, meer lerend vermogen, effectiviteit en vitaliteit van medewerkers en teams vergroot.

 • Impact van jouw organisatie op de omgeving

  Invloedrijk als samenwerkingspartner en een aantrekkelijke werkgever voor vrouwen en mannen.

 • Impact op bedrijfsresultaat en human capital

  Meer profit, hogere ROI, meer werkgeluk.

De weg naar een blooming business

Wil jij investeren in jouw vrouwelijke professionals en leiders, dan begint een traject altijd met een gesprek waarin we samen jouw vraag verkennen. Waar heeft jouw organisatie, afdeling of team behoefte aan? In welke fase zit jouw organisatie als het gaat om de ontwikkeling van vrouwelijk potentieel? En wat kunnen wij voor je betekenen?

Na ons verkennende gesprek adviseren wij een aanpak die bij jouw organisatie past. Wij zetten daarvoor verschillende instrumenten in: scan van de organisatie, empowerment circles, belevingsdagen of ons unieke transformatieprogramma.

1.

Organisatiescan

Geen organisatie is hetzelfde. En iedereen zit in een andere fase als het gaat om (innerlijk) vrouwelijk leiderschap. Daarom starten we een traject bij voorkeur met een organisatiescan. Die bestaat in ieder geval uit kwalitatief onderzoek op basis van diepte-interviews met verschillende vrouwen in jouw bedrijf. Eventueel aangevuld met deskresearch, als deze gegevens bekend zijn, zoals cijfers over ziekteverzuim of vitaliteit. Op basis van al deze informatie krijgen we een goed beeld van jouw organisatie en bepalen we samen een optimale aanpak.

2.

Empowerment circles

Empowerment circles zijn gesprekken met een of meerdere groepen van maximaal 10 vrouwen gebaseerd op de Blooming business thema’s. Deze cirkelgesprekken vormen een krachtig instrument om vrouwen te versterken, te verbinden en gevoelige thema’s bespreekbaar te maken vanuit een positieve invalshoek. Dit heeft impact op een transparantie en empathie in de cultuur.

Uitgangspunten voor de gesprekken zijn thema’s als Thuis zijn bij jezelf, Barrières transformeren, Intuïtie & wijsheid, Visie & potentie, Durf te verbinden en Embodied Leiderschap. Natuurlijk staan we open voor andere thema’s, als die op dat moment spelen in jouw organisatie. Het aantal gesprekken hangt af van de situatie en bepalen we in overleg.

3.

Belevingsdag

De Belevingsdag is een inspiratiedag voor vrouwen die meer uit zichzelf willen halen. Tijdens deze dag gaan vrouwelijke professionals en leiders aan de slag met zelfontwikkeling. We gebruiken hiervoor krachtige tools waarmee ze haar talenten tot bloei kan laten komen. Die haar zelfvertrouwen geven en die haar helpen om een betere versie van zichzelf te zijn. Thuis én op het werk!

Een Belevingsdag is een volledig verzorgde dag van 10.00 – 16.30 uur. Ook zeer geschikt als teamdag.

4.

Transformatieprogramma

Tijdens het Transformatieprogramma werken vrouwen aan het vergroten van hun innerlijk leiderschap en impact. Binnen de organisatie, maar ook daarbuiten. De deelnemers gaan terug naar hun kern. Naar wie ze écht zijn. Authentiek en krachtig. Door het programma weten vrouwen waar ze voor staan en wat ze hun omgeving willen brengen. Als het wenselijk is kunnen we een programma opzetten exclusief voor vrouwen in jouw organisatie.

Dit programma is een opleiding van 8 maanden met 6 tweedaagse live bijeenkomsten en 3 persoonlijke coachsessies van 1,5 uur, incl. persoonlijke intake en afronding, verdiepende opdrachten en alle materialen. Modulaire opties mogelijk.

Hi

De founders van BLOOM

Wij zijn Alijne Verhaar en Anique van Dijck, founders van BLOOM. Experts op het gebied van verandermanagement, talentontwikkeling, vrouwelijk leiderschap en transformational coaching.

We hebben beiden management- en executive ervaring in de publieke sector, zorg en welzijn en het bank- en verzekeringswezen.

Wij geloven in de natuurlijke feminiene kracht. Onze missie is de potentie van vrouwen vrijmaken, zodat zij het maximale uit zichzelf halen én in balans zijn. Vrouwen die hun volle potentieel leven, veranderen de wereld. Lees meer over ons en volg ons op LinkedIn.

over ons

BLOOM IMPACT

Een vrouw in haar kracht inspireert, verbindt, deelt en geeft door. Daarom geven wij een deel van onze winst aan zorgvuldig gekozen doelen die passen bij de BLOOM-principes: potentie en groei, leefbaarheid en balans. Een investering in jouw organisatie is dus ook een bijdrage aan een betere wereld.

Blooming women, better world.

Blooming women,
better world.

Download de brochure

Wil je de inhoud van deze pagina ook in een brochure (.pdf) lezen of doorsturen naar een vriend of kennis? Klik dan op de onderstaande knop.

Winkelwagen
Scroll naar top